Rostbef z szalotkami marynowanymi w soku z buraków

Rostbef z szalotkami
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Adriana Marczewska

Seria kulinarna:
Ślinotok (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Przygotowanie:

Rostbef nacieramy młotkowanym kolorowym pieprzem, solą, czosnkiem i smażymy na mocnym ogniu kilka minut z każdej strony do momentu karmelizacji z wierzchu, ale zachowania surowego środka.Odstawiamy i dajemy odpocząć.
W małym garnuszku mieszamy ocet ryżowy z octem winnym i cukrem pudrem, zagotowujemy i dodajemy poszatkowane szalotki. Zestawiamy z ognia. Kiedy ostygną, dodamy do nich sok z tartych buraków.
Mieszamy ocet ryżowy z sosem sojowym, sokiem z pomarańczy, miodem i chilli.
Kolendrę miksujemy z oliwą - robimy oliwę kolendrową.
Pokrojony cieniutko rostbef podajemy z szalotkami, roszponką, sosem, oliwą kolendrową i
czerwonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA