Rosół z gęsi z makaronem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Zupy, Dania z gęsiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 gęsie udka
- 3 marchewki
- pietruszka
- seler
- por
- 2 cebule
- 4 gałązki trawy cytrynowej
- 3 liście kafiru
- 3 łyżki oleju
- świeży liść laurowy
- szczypta czarnego ziarnistego pieprzu
- świeże liście lubczyku
- 3 l wody
- porcja makaronu ryżowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Marchewkę, pietruszkę, seler, pora i cebulę pokrój na mniejsze kawałki.
Następnie w dużym garnku podsmaż warzywa na odrobinie oleju. Dodaj świeży liść laurowy, liście kafir, świeży lubczyk i rozgniecioną trawę cytrynową.
Na koniec dodaj gęsie udka i zalej wodą. Rosołek gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Rosół możesz podawać z tradycyjnym makaronem lub makaronem ryżowym.
Następnie w dużym garnku podsmaż warzywa na odrobinie oleju. Dodaj świeży liść laurowy, liście kafir, świeży lubczyk i rozgniecioną trawę cytrynową.
Na koniec dodaj gęsie udka i zalej wodą. Rosołek gotuj na wolnym ogniu przez 2 godziny.
Rosół możesz podawać z tradycyjnym makaronem lub makaronem ryżowym.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z gęsiny
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W