Blok czekoladowy
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Sugarlady Agata Stankiewicz

Seria kulinarna:
Słodka jak Sugar 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 150 g mleka w proszku
  • 60 g wody
  • 65 g cukru
  • 100 g gorzkiej czekolady 50-55%
  • po dużej garści orzechów: pekan, pistacji, włoskich
  • po garści owoców liofilizowanych: truskawek, malin, wiśni
  • garść suszonej żurawiny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W garnku podgrzej masło, wodę i cukier. Dodaj czekoladę i dokładnie wymieszaj. Wyłącz grzanie. Dodaj do masy mleko w proszku. Dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj posiekane orzechy i liofilizowane owoce. Masę wyłóż do dowolnych foremek. Przestudź.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA