Blok czekoladowy
Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 150 g mleka w proszku
- 60 g wody
- 65 g cukru
- 100 g gorzkiej czekolady 50-55%
- po dużej garści orzechów: pekan, pistacji, włoskich
- po garści owoców liofilizowanych: truskawek, malin, wiśni
- garść suszonej żurawiny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W garnku podgrzej masło, wodę i cukier. Dodaj czekoladę i dokładnie wymieszaj. Wyłącz grzanie. Dodaj do masy mleko w proszku. Dokładnie wymieszaj, a na koniec dodaj posiekane orzechy i liofilizowane owoce. Masę wyłóż do dowolnych foremek. Przestudź.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W