Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach

Królik w śmietanie z rozmarynem
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kroję królika na kawałki. Przyprawiam solą i pieprzem. Obsmażam na maśle. Na patelni, na której smażył się królik podsmażam warzywa, pokrojone w zapałkę i rozmaryn. Deglasuję winem, dodaję mięso, trochę wody i duczę aż królik będzie gotowy. Redukuję sos i dodaję śmietanę. Gotuję jeszcze trochę aż sos będzie wystarczająco gęsty. Dodaję czosnek i pietruczkę (koperek).

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA