Królik w śmietanie z rozmarynem - Aniela Redelbach
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 1 królik (albo pół)
- śmietana 18% 0,5 l
- sól
- pierz
- świeży rozmaryn
- cebula 2 szt.
- marchew 1 duża
- czosnek 3 ząbki
- białe wytrawne wino
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kroję królika na kawałki. Przyprawiam solą i pieprzem. Obsmażam na maśle. Na patelni, na której smażył się królik podsmażam warzywa, pokrojone w zapałkę i rozmaryn. Deglasuję winem, dodaję mięso, trochę wody i duczę aż królik będzie gotowy. Redukuję sos i dodaję śmietanę. Gotuję jeszcze trochę aż sos będzie wystarczająco gęsty. Dodaję czosnek i pietruczkę (koperek).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W