Schab z długo dojrzewającym serem i smażonymi pieczarkami na ostro
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rozgryza Polskę (odc. 5)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 kotlety ze schabu środkowego
- 1 szklanka maślanki
- 2 jajka
- mąka do panierki i bułka tarta
- kilka suszonych grzybów
- kawałek dojrzewającego sera
- 2 liście laurowe
- jajko
- masło do smażenia
- 300 g małych pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- małe cebulki
- świeże zioła
- sok z jednej limonki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kotlety schabowe roztłuc i zamarynować w maślance. Grzyby zblendować, połączyć z bułką tartą i startym serem dojrzewającym. Kotlety zanurzyć w mące, jajku i grzybowej bułce. Usmażyć na smalcu.
Pieczarki oczyścić i wrzucić na masło lub smalec razem z cebulkami. Podsmażyć chwilę, dodać posiekane chili, pokrojony czosnek, przyprawić sosem sojowym, sokiem z limonki pieprzem i siekanymi ziołami. Na maśle usmażyć jajko sadzone. Podawać z kotletem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W