Słodkie placki z serka ricotta i prażonych jabłek, z sałatką z owoców
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
Składniki:
- laska wanilii
- 400 g serka ricotta
- 2 jajka
- szklanka mąki
- 3 łyżki prażonych jabłek
- 2 łyżki klarowanego masła
Sałatka owocowa:
- garść truskawek
- garść jeżyn
- garść malin
- garść borówek amerykańskich
- 2 marakuje
- 4 listki pieprzowej mięty
- 2 łyżki oleju z pestek dyni
- 2 łyżki syropu klonowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W misce utrzyj serek, dodaj wanilię, jajka, mąkę i prażone jabłka. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozpuść masło i smaż placki na rumiany kolor.
Przygotuj sałatkę. Pokrój truskawki, jeżyny, maliny, borówki i wsyp do miski. Dodaj posiekane liście mięty pieprzowej. Całość polej olejem i wymieszaj.
Sałatkę nałóż na placki i podawaj z syropem klonowym. Smacznego!
Na patelni rozpuść masło i smaż placki na rumiany kolor.
Przygotuj sałatkę. Pokrój truskawki, jeżyny, maliny, borówki i wsyp do miski. Dodaj posiekane liście mięty pieprzowej. Całość polej olejem i wymieszaj.
Sałatkę nałóż na placki i podawaj z syropem klonowym. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W