Placki dyniowe z musem malinowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z dyni, Placki i placuszki, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 500 g dyni bez skórki
- 2 jajka
- 1 szklanka mąki orkiszowej
- 3 łyżki śmietany
- 50 g parmezanu
- szczypta cynamonu
- szczypta soli
Mus malinowy:
- 500 g malin
- 3 łyżki syropu klonowego lub miodu
- szczypta cynamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Obraną dynię oczyść z nasion i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Oddziel białka od żółtek i ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną, dynią i mąką. Dodaj sól i cynamon, wymieszaj, następnie połącz z ubitą pianą z białek.
Rozgrzej olej na patelni i smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Wszystkie składniki musu zmiksuj na gładką masę i polej nimi placki przed podaniem.
Oddziel białka od żółtek i ubij białka z odrobiną soli na sztywną pianę.
Żółtka wymieszaj ze śmietaną, dynią i mąką. Dodaj sól i cynamon, wymieszaj, następnie połącz z ubitą pianą z białek.
Rozgrzej olej na patelni i smaż placki z obu stron na złoty kolor.
Wszystkie składniki musu zmiksuj na gładką masę i polej nimi placki przed podaniem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dobre dla dzieci
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W