Zupa dyniowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Malka Kafka
- Seria kulinarna:
- Koszer macher (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Zupy, Dania z dyni
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa, Kuchnia koszerna
Składniki:
- 500 g miąższu z dyni pokrojonego w kostkę
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 1 pietruszka
- 0,5 małego selera
- sok z jednej pomarańczy
- łyżka masła
- kawałek imbiru (ok. 3-4 cm)
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżka cukru muscavado
- 0,5 szklanki mleka kokosowego lub słodkiej śmietany
- natka kolendry
- sól
- czarny pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W 1,5 litra wody ugotuj pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę, seler. Na maśle podsmaż obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Wrzuć do wywaru, dodaj starty imbir, czosnek i część soku z pomarańczy. Gotuj do miękkości. Wyłącz gaz, dodaj mleko kokosowe lub śmietankę, resztę soku z pomarańczy, cukier muscavado do smaku i całość zmiksuj. Na koniec dopraw solą i pieprzem. Zupę posyp kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
Dania wegetariańskie
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W