Ciasto ze śliwkami

Ciasto ze śliwkami
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Masło posiekaj z mąką, cukrem i solą. Szybko zagnieć i włóż do lodówki na pół godziny. Rozwałkuj z niego placek i wyłóż formę do robienia tarty. Na wierzch połóż papier do pieczenia i wsyp suchą fasolę, aby obciążyć ciasto. Włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni C na 10 minut, następnie wyjmij fasolę i piecz ciasto przez następne 5-10 minut, aż wierzch się lekko przyrumieni. Wyjmij i ułóż gęsto śliwki skórką do dołu, posyp brązowym cukrem i piecz przez 15 minut. Podawaj gorące.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA