Złociste cebulki

Złociste cebulki
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Malka Kafka

Seria kulinarna:
Koszer macher (odc. 11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia koszerna

Składniki:

  • 4 duże cebule z ładnymi brązowymi łupinami
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 2-3 płatki macy
  • 5-6 łyżek oleju
  • świeża bazylia i oregano
  • grubomielony pieprz
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebule umyj, nie obieraj. Odetnij górę w trzech czwartych wysokości. Środek natnij delikatnie na krzyż i wydrąż, żeby pozostawić nieuszkodzone 2-3 zewnętrzne warstwy cebuli. Połowę wykrojonej cebuli podsmaż na oleju. Dodaj odsączonego tuńczyka i pokruszoną na drobno macę. Na samym końcu dopraw posiekaną bazylią, oregano i grubomielonym pieprzem. Napełnij cebule farszem i zamknij odkrojoną wcześniej „czapeczką”. Ułóż ściśle jedną obok drugiej w formie. Polej lekko olejem i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni C na około 30-40 min. Danie będzie genialnie smakowało z białym winem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA