Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym

Placki z rzodkiewką i liście rzodkiewki w cieście naleśnikowym
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
Wiosenne ATELIER SMAKU (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 duży pęczek rzodkiewki z ładnymi liśćmi
  • 1 1/2 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki soli
  • ok. 1 1/2 szklanki wody
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mieszamy ciasto z mąki i wody z dodatkiem soli i curry. Maczamy w nim najładniejsze liście rzodkiewki i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron aż będą chrupiące. Do reszty ciasta wrzucamy pokrojone w kostkę rzodkiewki, mieszamy i smażymy w ten sam sposób.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA