Smażona wołowina z kokosem

Smażona wołowina z kokosem
Oceń przepis:
33 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
W świecie przypraw Anjum (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej dużą patelnię. Dodaj wiórki kokosowe i przyrumień je przez 2 minuty, potrząsając patelnią. Przesyp do miski, a patelnię wytrzyj.

Dodaj 1 łyżkę oleju na patelnię i wrzuć wołowinę. Przysmaż ją szybko ze wszystkich stron. Przełóż do wiórków kokosowych. Nie musisz tym razem wycierać patelni.

Rozgrzej pozostały olej, dodaj nasiona gorczycy i smaż, aż przestaną strzelać. Dodaj liście curry, cebulę, sól i smaż, aż cebula się przyrumieni. Dodaj imbir, czosnek i smaż kolejne 2 minuty.

Dodaj przyprawy i wszystko porządnie wymieszaj. Dodaj trochę wody, bulion wołowy i koncentrat pomidorowy. Gotuj przez 4-5 minut. Danie powinno być piękne i lśniące. Teraz dodaj groszek cukrowy.

Dodaj wołowinę, trochę wody i wiórki kokosowe i wymieszaj wszystko z sosem. Gotuj przez kilka minut, aż sos pokryje wołowinę. Serwuj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA