Wołowina w teksańskiej marynacie

Wołowina w teksańskiej marynacie
Oceń przepis:
53 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
2

Składniki:

Marynata:
  • 1 łyżka mielonej, uprażonej kolendry
  • 1 łyżka mielonego, uprażonego kminu
  • 1 łyżeczka białego pieprzu
  • 1 łyżka wędzonej papryki
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka chili w płatkach
  • 1 łyżeczka suszonego czosnku
  • sól
Sałatka:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso natrzeć składnikami marynaty i odstawić na całą noc. Następnie zgrillować. Odłożyć, żeby odpoczęło i pokroić w plastry.
Ściąć ziarna kukurydzy, wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Skropić sokiem z limetek i oliwą. Dodać wołowinę (razem z sokiem, który z niej wypłynął).
Podawać z zimnym piwem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA