Wołowina w teksańskiej marynacie
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 30)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
Marynata:
- 1 łyżka mielonej, uprażonej kolendry
- 1 łyżka mielonego, uprażonego kminu
- 1 łyżeczka białego pieprzu
- 1 łyżka wędzonej papryki
- 1 łyżka oregano
- 1 łyżka chili w płatkach
- 1 łyżeczka suszonego czosnku
- sól
Sałatka:
- 2 grillowane kolby kukurydzy
- 200 g mieszanki sałat
- 3 dojrzałe pokrojone pomidory
- sok z 6 limetek
- pół pęczka kolendry
- 4 podpieczone, pokruszone tortille
- 1 czerwona posiekana cebula
- 2 dojrzałe pokrojone awokado
- oliwa
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mięso natrzeć składnikami marynaty i odstawić na całą noc. Następnie zgrillować. Odłożyć, żeby odpoczęło i pokroić w plastry.
Ściąć ziarna kukurydzy, wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Skropić sokiem z limetek i oliwą. Dodać wołowinę (razem z sokiem, który z niej wypłynął).
Podawać z zimnym piwem.
Ściąć ziarna kukurydzy, wymieszać z pozostałymi składnikami sałatki. Skropić sokiem z limetek i oliwą. Dodać wołowinę (razem z sokiem, który z niej wypłynął).
Podawać z zimnym piwem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wołowiny
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W