Sandwicze z ostrygami (i krewetkami) na sposób nowoorleański
Oceń przepis:
Przygotował:
Si King
- Seria kulinarna:
- Kudłacze na motorach (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia Ameryki Północnej
Składniki:
- 18 świeżych ostryg
- wyjętych z muszli (albo więcej
- jeśli ktoś ma ochotę)
- W programie Dave
- który jest uczulony na ostrygi
- w ten sam sposób przyrządza także świeże krewetki.
- olej z pestek winogron lub olej roślinny do głębokiego smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wymieszać składniki remulady, spróbować i ewentualnie przyprawić do smaku.W misce wymieszać wszystkie suche składniki panierki. W osobnej miseczce roztrzepać jajka z mlekiem. Ostrygi wyjęte ze skorupek (lub obrane z pancerzyków krewetki) osuszyć papierowym ręcznikiem, zanurzać w jajku z mlekiem, a następnie obtaczać w kaszce kukurydzianej z przyprawami, tak, by pokryły się jej grubą warstwą. Rozgrzać olej w rondlu lub patelni do głębokiego smażenia do momentu, kiedy wrzucony kawałeczek chleba zaczyna natychmiast skwierczeć. Smażyć obtoczone ostrygi (lub krewetki) na złoto, co powinno zająć 2-3 minuty. Wyjmować łyżka cedzakową i odsączać z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku. Podgrzaną bagietkę przekroić wzdłuż i posmarować masłem. Na dolnej połówce ułożyć listki sałaty i posmarować je remuladą. Na wierzchu umieścić smażone ostrygi (lub krewetki) i przykryć górna połówką bagietki. Zjadać natychmiast!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W