Krewetki z solą i pieprzem
Oceń przepis:
Przygotował:
Laura Calder
- Seria kulinarna:
- Kuchnia francuska po prostu (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 24 średnie
- obrane krewetki (mogą być rozmrożone)
- 1 łyżeczka soli morskiej
- 1 łyżka rozgniecionych ziaren pieprzu kolorowego (zwłaszcza różowego i czarnego)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podgrzej oliwę na patelni. Wrzuć krewetki, podrzucaj je, żeby pokryły się tłuszczem. Natychmiast dodaj sól i pieprz. Smaż krewetki, aż będą różowe i zwinięte, czyli 2 -3 minuty. Przełóż na talerz, wetknij wykałaczki i podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W