Kotlety z krabów

Kotlety z krabów
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Aaron Craze

Seria kulinarna:
Rude Boy w kuchni (odc.8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 180°C (160°C, jeśli z obiegiem powietrza). Ponakłuwać ziemniaki widelcem i upiec bezpośrednio na blasze (ok. 1½ godziny). Zostawić do przestygnięcia. Wydrążyć miąższ do miski i starannie ugnieść, odstawić do całkowitego wystygnięcia. Do ziemniaków dodać fasolę, mięso kraba, żółtka, startą skórkę z cytryny i sok, nieco oliwy, chilli, rozgnieciony i posiekany czosnek oraz koperek. Starannie połączyć. Dodać Tabasco do smaku. Uformować kotlety (można użyć do tego posmarowanej oliwą kokilki, albo pierścienia kucharskiego). Ułożyć na tacy i wstawić na 30 minut do lodówki. Na patelnię wlać oliwę, głębokość na 1 cm, i rozgrzać. Kotlety obsypać mąką i smażyć 4-5 minut z każdej strony. Osączyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać gorące, przybrane koperkiem, z miseczką sosu chilli.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA