Krewetki w ognistym sosie

Krewetki w ognistym sosie
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 450 g surowych krewetek w pancerzach (30-40 sztuk)
  • 3 łyżki keczupu
  • 2 łyżki oliwy dobrej jakości
  • 2 łyżki ostrego sosu chili lub pasty chili
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 szklanka drobno pokrojonej cebulki dymki (około 6 sztuk)
  • ½ łyżeczki soli
  • ⅓ szklanki wody

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w garnku. Przykryć pokrywką i od czasu do czasu mieszając, doprowadzić do wrzenia, (co powinno potrwać około 3 minut). Natychmiast po zagotowaniu zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 10 minut. Przełożyć krewetki z sosem do miski. Podawać w temperaturze pokojowej lub schłodzić i wstawić do lodówki, by podać później. Przed podaniem można podgrzać do temperatury pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA