Smażony chleb w jajku z koktajlem z krewetek i kawiorem

Smażony chleb w jajku z koktajlem z krewetek i kawiorem
Oceń przepis:
37 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak - z miłości do lokalności 2 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Koktajl z krewetek:
  • 12 szt. krewetek tygrysich
  • 1 awokado
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka listków kolendry
  • 2 posiekane w najdrobniejszą kostkę szalotki
  • sól
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kromki chleba obkrój z twardej skórki i przetnij na trzy równe części.
Jajko rozstrzęp w misce i zamocz w nim każdy kawałek chleba, po czym usmaż go na maśle. Kawałki chleba powinny być lekko przyrumienione. Odsącz je na papierowym ręczniku z nadmiaru masła.
Krewetki obierz i wrzuć na wrzątek na 3 minuty, aż zmienią kolor. Ostudź i przekrój je na trzy części. Wymieszaj krewetki z pozostałymi składnikami koktajlu.
Na każdym kawałku chleba ułóż kawałek ogórka i na tym koktajl. Na czubku koktajlu ułóż czarny kawior i ozdób kawałkiem limonki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA