Nori rolls z komosą, jagłami, warzywami i tofu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 filiżanka twardego tofu
- pół filiżanki tamari
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
- 1 filiżanka komosy ryżowej
- 1 filiżanka kaszy jaglanej
- pół awokado w paski
- 4 dymki
- 1 marchewka
- 1 ogórek
- 1 łyżka wasabi
- 1 łyżki majonezu sojowego
- 2 łyżki czarnego sezamu
- 4 płaty nori
- woda
Sos:
- pół filiżanki tamari
- pół łyżeczki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka octu umeboshi
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Komosę i jagły ugotować w wodzie. Pokrojone w paski tofu podsmażyć na oleju sezamowym. Wlać tamari i trochę wody tak, żeby tofu było zanurzone. Gotować, aż płyn odparuje.
Składniki sosu wymieszać. Warzywa pokroić w paski. Płaty nori rozłożyć błyszczącą stroną do dołu. Pokryć je połową filiżanki ugotowanych kasz. Skropić wasabi i majonezem, posypać sezamem. Przykryć kawałkami awokado, dymki, marchewki, ogórka i tofu. Zwinąć i pokroić na kawałki. Podawać z sosem do maczania.
Składniki sosu wymieszać. Warzywa pokroić w paski. Płaty nori rozłożyć błyszczącą stroną do dołu. Pokryć je połową filiżanki ugotowanych kasz. Skropić wasabi i majonezem, posypać sezamem. Przykryć kawałkami awokado, dymki, marchewki, ogórka i tofu. Zwinąć i pokroić na kawałki. Podawać z sosem do maczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W