Duszona cielęcina w pomidorach z makaronem z pietruszkowym pesto

Duszona cielęcina w pomidorach z makaronem z pietruszkowym pesto
Oceń przepis:
110 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z cielęciny

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso natrzyj solą, pieprzem, suszonym oregano i papryką. Przyprawioną cielęcinę zamarynuj w jogurcie i soku z cytryny. Odstaw na 3 godziny. Zamarynowane mięso złóż na pół, zwiąż szpagatem i przesmaż na oliwie w garnku. Dodaj ząbki czosnku, cebulę pokrojoną w plastry, pomidory pokrojone w kostkę, kiszone pomidory i suszone oregano. Mięso i warzywa podlej białym wytrawnym winem. Całość duś na wolnym ogniu. Przygotuj pesto. W moździerzu utrzyj natkę z solą, czosnkiem i olejem lnianym. Pesto dopraw sokiem z rokietnika i dokładnie wymieszaj. Na patelni przesmaż ugotowany makaron świderki z pesto. Na koniec dodaj starty owczy ser. Uduszoną cielęcine podawaj z makaronem. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA