Grasica z jarmużem i salsefią
Oceń przepis:
Przygotował:
Adriana Marczewska
- Seria kulinarna:
- Ślinotok (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z cielęciny
Składniki:
- namoczona grasica cielęca
- 2-3 salsefie
- jarmuż
- masło
- olej
- marchewka młoda z natką
- jajko
- mąka
- panko (azjatycka panierka )
- olej
- śmietanka 36%
- cytryna
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Namoczoną w bardzo zimnej wodzie grasicę sparzamy wrzątkiem, obieramy z błonek.
Obtaczamy w jajku, mące i panko i smażymy na głębokim tłuszczu na chrupko.
Salsefie szorujemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i połowę miksujemy ze śmietanką. Drugą połowę smażymy na maśle razem z małą marchewką i jarmużem.
Wykładamy na talerz i dekorujemy natką z marchewki.
Obtaczamy w jajku, mące i panko i smażymy na głębokim tłuszczu na chrupko.
Salsefie szorujemy, obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy i połowę miksujemy ze śmietanką. Drugą połowę smażymy na maśle razem z małą marchewką i jarmużem.
Wykładamy na talerz i dekorujemy natką z marchewki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z cielęciny
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W