Sznycel z indyka z baba ganoush i sałatką ziemniaczaną
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Dania z indyka
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:Sznycel:
1 pierś indyka
6 jajek
2 filiżanki mąki pszennej
3 filiżanki bułki tartej
ćwierć pęczka tymianku
sól
pieprz
olej
mleko
Baba ganoush:
3 duże bakłażany
2 rozgniecione ząbki czosnku
250 ml tahiny
100 ml jogurtu greckiego
sól i pieprz
Sałatka:
750 g ugotowanych, pokrojonych ziemniaków
2 łyżki musztardy ziarnistej
pół posiekanej czerwonej cebuli
pół filiżanki natki pietruszki
ćwierć filiżanki octu z sherry
1 pęczek szczypiorku
1 pęczek tymianku
pół filiżanki oliwy
2 cytryny do dekoracji
Przygotowanie:
Pierś naciąć i otworzyć, przyprawić solą i pieprzem. Jajka wbić do miski i rozmącić z mlekiem. Mięso panierować w mące, jajkach i bułce tartej. Usmażyć na rozgrzanej patelni. Bakłażany nakłuć widelcem i piec, aż zmiękną. Miąższ wygarnąć do miski. Dodać tahinę, czosnek i jogurt. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Składniki sałatki wymieszać w dużej misce.
Usmażony sznycel podawać z baba ganoush i sałatką.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z indyka
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W