Szybki gulasz z indyka, ogórków i pomidorów w jogurcie z chili i orzechami

Szybki gulasz z indyka
Oceń przepis:
35 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 4 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne, Dania z indyka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mięso pokrój na kawałki, dopraw solą i pieprzem. Dodaj papryczkę chilli, kmin rzymski, sos sojowy. Wszystkie składniki wymieszaj. Pomidory i ogórki pokrój na duże kawałki. Przygotuj obrane ząbki czosnku i skórkę z pomarańczy. Orzechy podsmaż na woku i zdejmij. Na tym samym woku na gorącym oleju przesmaż przez chwilę mięso, potem przełóż je do miski. Następnie przesmaż czosnek, ogórki, pomidory, skórkę z pomarańczy. Składniki smaż do 2 minut. Dopraw solą. Dodaj jogurt, orzechy, mięso i posiekaną kolendre. Gulasz gotowy.
Idealnym dodatkiem do gulaszu będzie sałata. W misce wymieszaj wszystkie rodzaje sałat. Dodaj pomidorki cherry. Całość polej dresingiem z oliwy, octu i miodu. Ciabattę porwij na średnie kawałki i grilluj na patelni. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA