Oglądaj jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź
Ślinotok
talk show kulinarny, Polska, 2015, 12 x 25
Gotowanie i jedzenie, gwiazdy i pozytywnie zakręceni prowadzący - tego w polskiej telewizji jeszcze nie było! Nieokiełznany Piotr Więcławski, bardziej znany jako raper Vienio, i zabójczo utalentowana szefowa kuchni Ada Marczewska zaproszą znanych aktorów, piosenkarzy, raperów, blogerów oraz innych i przygotują dla nich coś do jedzenia. Ale to będzie tylko wstęp...
"Ślinotok" to jedyny taki kulinarny talk show w Polsce. To autorski program warszawskiego rapera,
miłośnika dobrej kuchni Piotra "Vienia" Więcławskiego i Ady Marczewskiej, szefowej kuchni. W każdym
odcinku prowadzący robią to, co lubią najbardziej, czyli gotują dla zaproszonych przyjaciół. Zaprezentują
widzom dwa autorskie przepisy, a także przeprowadzą ciekawą około kulinarną rozmowę z gościem.
Wejście gościa przenosi akcje programu na kanapę, gdzie Vienio przeprowadza dziennikarską rozmowę na
tematy około kulinarne. Widzowie dowiedzą się gdzie gwiazda jada, jakie są jej ulubione smaki i bez czego
nie wyobraża sobie swojej kuchni. Jest to swobodna dyskusja w mieszkaniu, nie w studiu telewizyjnym.
Rozmowę z gościem uatrakcyjnią zadania i testy, jak np. "Rozpoznaj smak". Wszystko z dużą dawką
humoru i pozytywnej energii.
Program ma typowo miejski klimat pełen, że nagrywany jest w lofcie, a nie w studiu, dodaje mu luzu i
nadaje domową atmosferę. Podczas produkcji zostaną użyte ujęcia slow motion, co nada obrazowi świeżej
dynamiki. Oprawę muzyczną stanowią utwory jazzowe, rapowe oraz brzmienia wielkomiejskie.
Gośćmi programu będą m.in. dziennikarz Piotr Kędzierski, raper Wojtek Sokół, piosenkarz Czesław Mozil,
aktor Antek Królikowski, piosenkarka Natalia Przybysz czy blogerka Marta Dymek.
Vienio, właściwie Piotr Więcławski - raper i producent z warszawskiego składu Molesta Ewenement.
Pracował jako dziennikarz w gazecie "Ślizg" oraz współprowadził wraz z Tomkiem Lipińskim "Wysypisko" -
kulturalno-muzyczną audycję w radiu Roxy. Jako młody chłopak nauczył się gotować w domu od mamy.
Twierdzi, że potrafi wyśnić nowe przepisy kulinarne. Jest smakoszem i pasjonatem oraz bywalcem
warszawskich restauracji oraz streetfoodów.
Adriana Marczewska - szef kuchni oraz twórca projektu La BlaBla, w którym tworzy autorskie menu
oparte na sezonowych produktach. Wierzy, że o ostatecznym smaku potraw decyduje jakość składników,
dlatego używa tylko naturalnych produktów sprowadzonych od lokalnych dostawców specjalizujących się w
zrównoważonej hodowli zwierząt, uprawie warzyw i ziół. Od 3 lat prowadzi firmę "Good Food For You".
Prowadzi warsztaty poświęcone sztuce kulinarnej (m.in. w "Zielonym Jazdowie" działającym przy CSW w
Warszawie). Pracowała m.in. jako szef kuchni w restauracjach "Instalacje Art Bistro" oraz "U Artystów" w
Warszawie.
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź