Wątróbki indycze z jabłkami i cebulą
Oceń przepis:
Przygotował:
Jurek Sobieniak
- Seria kulinarna:
- m jak mięso 5 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Podroby
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 500 g wątróbki z indyka
- 3 cukrowe cebule
- 4 jabłka goldeny
- 100 g mąki kukurydzianej
- 100 ml oleju rzepakowego
- 500 g ziemniaków typu C (tajfun, bryza)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne. Kroimy razem z cebulą w ćwiartki. Całość mieszamy ze świeżo mielonym pieprzem, solą i 2 łyżkami oleju, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 20 minut.
Wątróbkę dzielimy na półcentymetrowe plastry, obtaczamy w mące kukurydzianej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Ziemniaki gotujemy i tłuczemy z łyżką majeranku. Gotowe ziemniaki podajemy z duszonymi jabłkami i cebulą, na wierzch wykładamy usmażoną wątróbkę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Podroby
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W