Ser typu camembert marynowany w oleju

Ser typu camembert marynowany w oleju
Oceń przepis:
36 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

David Gaboriaud

Seria kulinarna:
David w Europie (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia czeska

Składniki:

  • 6-7 małych serów typu camembert
  • 3 wyciśnięte ząbki czosnku
  • 1 żółta cebula pokrojona w talarki
  • 1 czerwona cebula pokrojonej w talarki
  • 3 listki laurowe
  • 1 łyżka słodkiej papryki
  • 1 łyżka pieprzu ziarnistego
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1-1,5 litra oleju rzepakowego lub słonecznikowego
  • sól

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sery pokroić wzdłuż na pół i natrzeć czosnkiem oraz słodką papryką, dodać odrobinę soli. Złożyć połówki serów i włożyć do dużego słoika, jeden na drugim. Między każdy ser ułożyć talarki z cebuli (żółtej i czerwonej). Dodać listki laurowe, gruby pieprz i zioła prowansalskie. Na koniec wlać olej do słoika, tak by pokrywał w całości sery. Zamknąć słoik i pozostawić w suchym pomieszczeniu na 2-3 dni przed degustacją.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA