Ser typu camembert marynowany w oleju
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski, Dania na karnawał i imprezę
- Kuchnia świata:
- Kuchnia czeska
Składniki:
- 6-7 małych serów typu camembert
- 3 wyciśnięte ząbki czosnku
- 1 żółta cebula pokrojona w talarki
- 1 czerwona cebula pokrojonej w talarki
- 3 listki laurowe
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 1 łyżka pieprzu ziarnistego
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- 1-1,5 litra oleju rzepakowego lub słonecznikowego
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sery pokroić wzdłuż na pół i natrzeć czosnkiem oraz słodką papryką, dodać odrobinę soli. Złożyć połówki serów i włożyć do dużego słoika, jeden na drugim. Między każdy ser ułożyć talarki z cebuli (żółtej i czerwonej). Dodać listki laurowe, gruby pieprz i zioła prowansalskie. Na koniec wlać olej do słoika, tak by pokrywał w całości sery. Zamknąć słoik i pozostawić w suchym pomieszczeniu na 2-3 dni przed degustacją.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania na karnawał i imprezę
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W