Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa

Makaron z rakami
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt 2 (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 2 porcje makaronu domowego
  • cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 8 pomidorków cherry w różnych kolorach
  • ½ pęczka szczypiorku
  • oliwa
  • 1 łyżka masła
  • 150 g szyjek rakowych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, pomidory kroimy na połówki, a większe na ćwiartki. Szczypior siekamy. Nas patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła, dodajemy cebulę i szczyptę soli. Jak cebula lekko się skarmelizuje na patelnię dodajemy czosnek, szyjki rakowe, pomidorki i szczypior. Dodajemy makaron, przyprawiamy pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA