Makaron z rakami a la Ćwierczakiewiczowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt 2 (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 2 porcje makaronu domowego
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- 8 pomidorków cherry w różnych kolorach
- ½ pęczka szczypiorku
- oliwa
- 1 łyżka masła
- 150 g szyjek rakowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę, pomidory kroimy na połówki, a większe na ćwiartki. Szczypior siekamy. Nas patelni rozgrzewamy oliwę z odrobiną masła, dodajemy cebulę i szczyptę soli. Jak cebula lekko się skarmelizuje na patelnię dodajemy czosnek, szyjki rakowe, pomidorki i szczypior. Dodajemy makaron, przyprawiamy pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W