Tteokbokki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nie tylko kimchi (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- 1 op. klusek ryżowych tteokbokki
- 4 arkusze ciasta rybnego (160 g)
- 2 szklanki białej kapusty pokrojonej w kostkę
- pęczek dymki
- 1 l wody
- 3 jajka na twardo
Sos:
- ⅓ szklanki pasty z czerwonej papryki (gochujang)
- ⅓ szklanki ciemnego sosu sojowego
- 30 g gochugaru w proszku
- 20 g płatków gochugaru
- ⅓ szklanki brązowego cukru
- 1 l wody
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój dymkę na kawałki, kapustę w grubą kostkę. Kawałki ciasta rybnego przekrój na pół i znów na pół, na nieduże trójkąty.
Wlej do garnka lub na głęboką patelnię 1 l wody i dodaj wszystkie składniki sosu. Starannie wymieszaj. Dodaj pokrojoną kapustę, dymkę i kluski ryżowe. Dodaj ciasto rybne pokrojone w trójkąty oraz 3 ugotowane jajka (w całości). Gotuj na małym ogniu przez kilka minut, aż trochę zgęstnieje. Podawaj w głębokich talerzach lub w kubkach.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W