Sałatka ze szczypioru w sosie sojowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nie tylko kimchi (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia koreańska
Składniki:
- pęczek szczypioru (z dymki)
- 4 łyżki octu
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka soli sezamowej
- ⅓ łyżki płatków chili
- ⅓ łyżki czerwonej papryki w proszku
- trochę brązowego cukru
- trochę nasion sezamu (jasnych i czarnych)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój szczypior wzdłuż łodyg, na drobne paseczki. Jeśli nie lubisz ostrości szczypioru, namocz go w zimnej wodzie, aby pozbyć ostrości. Odcedź.
Włóż paski szczypioru do miski, dodaj sos sojowy, ocet, mieloną paprykę, cukier, płatki chili, sól, ziarna sezamu i dokładnie wymieszaj. Sałatka jest doskonałym dodatkiem do mięs.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W