Sałatka ze szczypioru w sosie sojowym

Sałatka ze szczypioru w sosie sojowym
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.80
Seria kulinarna:
Nie tylko kimchi (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia koreańska

Składniki:

  • pęczek szczypioru (z dymki)
  • 4 łyżki octu
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka soli sezamowej
  • ⅓ łyżki płatków chili
  • ⅓ łyżki czerwonej papryki w proszku
  • trochę brązowego cukru
  • trochę nasion sezamu (jasnych i czarnych)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Pokrój szczypior wzdłuż łodyg, na drobne paseczki. Jeśli nie lubisz ostrości szczypioru, namocz go w zimnej wodzie, aby pozbyć ostrości. Odcedź.

Włóż paski szczypioru do miski, dodaj sos sojowy, ocet, mieloną paprykę, cukier, płatki chili, sól, ziarna sezamu i dokładnie wymieszaj. Sałatka jest doskonałym dodatkiem do mięs.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA