Kapusta pak choi z wołowiną

Kapusta pak choi z wołowiną
Oceń przepis:
83 ocen Średnia ocena: 3.50

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z wołowiny
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 kapusta pak choi
  • 100 g polędwicy wołowej
  • 50 g makaronu ryżowego
  • kawałek imbiru
  • 0,5 łyżeczki sosu chili
  • sok z cytryny
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kapustę przekroić wzdłuż. Polędwicę pokroić w cienkie plasterki, przyprawić solą, pieprzem, posiekanym imbirem i sosem chili. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Rozgrzać patelnię z 3 łyżkami oleju. Kapustę obsmażyć z obu stron, żeby była chrupiąca. Następnie na tej samej patelni przesmażyć przez 2 minuty wołowinę, zdjąć z patelni dodać na nią odsączony makaron i przez chwile smażyć. Dodać mięso, smażyć razem jeszcze minutę.

Kapustę ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć mięso z makaronem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA