Kapusta pak choi z wołowiną
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię 2 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z wołowiny
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 kapusta pak choi
- 100 g polędwicy wołowej
- 50 g makaronu ryżowego
- kawałek imbiru
- 0,5 łyżeczki sosu chili
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- olej do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kapustę przekroić wzdłuż. Polędwicę pokroić w cienkie plasterki, przyprawić solą, pieprzem, posiekanym imbirem i sosem chili. Makaron przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Rozgrzać patelnię z 3 łyżkami oleju. Kapustę obsmażyć z obu stron, żeby była chrupiąca. Następnie na tej samej patelni przesmażyć przez 2 minuty wołowinę, zdjąć z patelni dodać na nią odsączony makaron i przez chwile smażyć. Dodać mięso, smażyć razem jeszcze minutę.
Kapustę ułożyć na talerzu, na wierzch nałożyć mięso z makaronem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z wołowiny
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W