Dorsz zapiekany pod bekonowo - musztardowym chrustem
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 600 g oczyszczonego fileta z dorsza (najlepiej polędwiczek)
- 150 g boczku wędzonego parzonego
- 4 łyżki musztardy gruboziarnistej
- 2 łyżki musztardy dijon
- 8 łyżek bułki tartej
- 4 łyżki siekanego koperku
- 2 cukinie
- sól
- pieprz
- olej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Dorsza przypraw i lekko obsmaż na patelni. Posmaruj musztardą dijon. Na patelni po obsmażaniu dorsza obsmaż pokrojony w kostkę boczek wytapiając z niego tłuszcz, ale nie rumieniąc zbytnio. W melakserze zmiksuj bułkę tartą i skwarki boczku razem z tłuszczem. Masę wymieszaj z musztardą gruboziarnistą i koperkiem i nałóż na wierzch ryby. Cukinię pokrój w cienkie długie paski, przypraw i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu do pieczenia. Na to ułóż dorsza. Piecz w piekarniku o temperaturze 190 stopni C przez ok. 15 minut. Podaj z cytryną.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W