Piniowy łosoś na wiosennej sałatce w miseczce z parmezanu
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne i zdrowe inspiracje
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 20 dag fileta z łososia
- 20 dag orzechów pinii
- kolendra
- bazylia
- brokuł
- kalafior
- marchew
- szparagi
- 20 dag parmezanu
- grejpfrut
- oliwa z oliwek
- jabłko
- rukola
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do naczynia do gotowania na parze wrzuć pokrojoną w plasterki marchew, różyczki kalafiora i brokuła oraz obrane szparagi. Parujemy aż do chrupkości. Łososia myjemy, soli, pieprzymy. Przykrywamy wierzch ryby panierką (zmielone w malakserze orzeszki pinii łączymy z utartą bazylią i kolendrą z odrobiną oliwy). Zapiekamy w piekarniku. Na papierze z pergaminu odrysowujemy obwód miseczki, wysypujemy środek koła parmezanem na grubość ok. 2 mm. Zapiekamy. Po lekkim wystygnięciu zdejmujemy z papieru i nakładamy na odwróconą miseczkę, aby ser się uformował. Układamy w miseczce z parmezanu warzywa, rukolę, plastry jabłka i polewamy winegretem (łączymy sok z grejpfruta z oliwą z oliwek), posypujemy całość orzeszkami piniowymi, na wierzch układamy chrupiącego łososia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W