Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- Mała Improwizacja (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 steki z tuńczyka
- 2 łyżki masła Lurpak Klasyczne
- sól
- pieprz
- 1 łyżka sosu teriyaki
Salsa:
- ½ dużego pęczka kolendry
- 1 papryczka chili
- ½ mango
- ½ papryki czerwonej
- sól
- pieprz
- 1 łyżeczka miodu
- 2-3 łyżki poszatkowanego cienkiego szczypiorku
- oliwa
- sok z limonki
- listki rukoli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Mango pokroić w cienkie paski, paprykę w małą kostkę, chili, kolendrę i szczypiorek poszatkować bardzo drobno. Pokrojone warzywa i owoce wymieszać z miodem, sokiem z limonki, oliwą oraz doprawić solą i pieprzem.
Steki z tuńczyka, umyć i dokładnie osuszyć, doprawić solą, pieprzem i posmarować sosem teriyaki.
Na patelni rozgrzać masło, usmażyć steki w zależności od grubości mięsa ryby, tak aby pozostały różowe w środku. Serwować z plackiem „gratin” z ziemniaków oraz salsą z rukoli i mango.
Steki z tuńczyka, umyć i dokładnie osuszyć, doprawić solą, pieprzem i posmarować sosem teriyaki.
Na patelni rozgrzać masło, usmażyć steki w zależności od grubości mięsa ryby, tak aby pozostały różowe w środku. Serwować z plackiem „gratin” z ziemniaków oraz salsą z rukoli i mango.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W