Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango

Steki z tuńczyka z salsą z rukoli i mango
Oceń przepis:
41 ocen Średnia ocena: 3.30

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
Mała Improwizacja (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • 2 steki z tuńczyka
  • 2 łyżki masła Lurpak Klasyczne
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżka sosu teriyaki
Salsa:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Mango pokroić w cienkie paski, paprykę w małą kostkę, chili, kolendrę i szczypiorek poszatkować bardzo drobno. Pokrojone warzywa i owoce wymieszać z miodem, sokiem z limonki, oliwą oraz doprawić solą i pieprzem.
Steki z tuńczyka, umyć i dokładnie osuszyć, doprawić solą, pieprzem i posmarować sosem teriyaki.
Na patelni rozgrzać masło, usmażyć steki w zależności od grubości mięsa ryby, tak aby pozostały różowe w środku. Serwować z plackiem „gratin” z ziemniaków oraz salsą z rukoli i mango.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA