Placki ziemniaczane z łososiem i salsą z mango - Piotr Osiński

Placki ziemniaczane z łososiem
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ziemniaki ścieram do miski i odsączam z wody. Dodaję sól i pieprz i odrobinę mąki. Smażę je na oliwie do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. Odkładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, po czym układam na nich wędzonego łososia. Pora na salsę! Salsa będzie składać się z prostego połączenia smaków mango i cebuli. Łączę 2 składniki wcześniej krojąc je w drobną kostkę. Delikatnie solę i dodaję soku z limonki. Nakładając na placki pamiętajmy, by salsa nie była zbyt wilgotna i aby nie rozwodniła nam potrawy. Obok placków układam garstkę rukoli, którą skrapiam cytryną i oliwą z mielonym czerwonym pieprzem i solą morską.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA