Placki ziemniaczane z łososiem i salsą z mango - Piotr Osiński
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Warsztaty smaku kuchni+: wyjadacze (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 0,5 kg ziemniaków
- 1 jajko
- mąka przenna
- łosoś wędzony
- 1 mango
- 1 cebula
- limonka
- sól
- pieprz czerwony
- rukola
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Ziemniaki ścieram do miski i odsączam z wody. Dodaję sól i pieprz i odrobinę mąki. Smażę je na oliwie do momentu, aż nabiorą złocistego koloru. Odkładam na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu, po czym układam na nich wędzonego łososia. Pora na salsę! Salsa będzie składać się z prostego połączenia smaków mango i cebuli. Łączę 2 składniki wcześniej krojąc je w drobną kostkę. Delikatnie solę i dodaję soku z limonki. Nakładając na placki pamiętajmy, by salsa nie była zbyt wilgotna i aby nie rozwodniła nam potrawy. Obok placków układam garstkę rukoli, którą skrapiam cytryną i oliwą z mielonym czerwonym pieprzem i solą morską.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W