Biała zupa rybna
Oceń przepis:
Przygotował:
Adam Chrząstowski
- Seria kulinarna:
- Adam po pracy (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Zupy, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 200g filetu z dorsza
- 100g borowików
- 1 ząbek czosnku posiekany
- ½ cebuli posiekanej
- 2 szklanki wywaru rybnego
- 2 szklanki śmietanki 36% uht
- ¼ szklanki posiekanego koperku
- ¼ szklanki posiekanej natki pietruszki
- 1/3 szklanki pomidora pokrojonego w kostkę
- gałka muszkatołowa tarta
- sól
- pieprz
- masło do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W rondlu zeszklić na maśle cebulę i czosnek i obsmażyć na tym pokrojone w kostkę grzyby.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.
Dodać pokrojoną rybę i chwilę poddusić, zalać rybnym wywarem, zagotować i dodać śmietanę, natkę, koperek i pomidory. Zagotować ponownie i przyprawić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W