Tatar z ryb wędzonych
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 2 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 8 dag wędzonego pstrąga
- 8 dag wędzonej makreli
- 8 dag wędzonej siei lub sielawy
- 2 kiszone ogórki średniej wielkości
- 1 mała cebula
- 2 cm kawałek świeżego chrzanu
- 1 jabłko
- łyżka oliwy
- sok z jednej cytryny
- łyżka posiekanej natki pietruszki
- kilka kromek ciemnego pieczywa
- 2 łyżki masła
- 1 ząbek czosnku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb wrzuć posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Potrawy na Boże Narodzenie
Kuchnia polska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W