Brownie
Oceń przepis:
Przygotował:
Sugarlady Agata Stankiewicz
- Seria kulinarna:
- Słodka jak Sugar (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Brownie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 200 g masła
- 300 g gorzkiej czekolady
- 200 g cukru dark muscovado
- 3 jajka klasy L
- 140 g mąki pszennej typ 450
- 1 łyżeczka soli
Karmel:
- 125 g cukru
- 55 g masła
- 90 g śmietanki 30%
- 1 łyżeczka soli
Do dekoracji:
- popcorn, słone precelki (opcjonalnie)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Masło rozpuść. Dodaj czekoladę, wymieszaj, aż się rozpuści. Odstaw. Cukier wymieszaj z jajkami. Dolej do nich masę czekoladową, ciągle mieszając. Dosyp mąkę, sól, wymieszaj. Piecz w 160 stopniach C przez 35 minut.
Na patelni skarmelizuj cukier. Dorzuć masło, wymieszaj. Dolej śmietankę i sól, wymieszaj, aż się połączą, ciągle podgrzewając. Wylej na przestudzone brownie. Dla przełamania smaków można posypać brownie popcornem i słonymi precelkami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W