Rosół z bażanta z ravioli faszerowanymi bażantem i marchewką

Rosół z bażanta z ravioli faszerowanym bażantem
Oceń przepis:
28 ocen Średnia ocena: 3.10

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak w sezonie 3 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przelicznik produktów
Wybierz produkt


1 szklanka ma pojemność 250 ml

1 łyżka ma pojemność 15 ml

1 łyżeczka ma pojemność 5 ml

Przelicznik wag

jednostka

jednostka
gram
Przelicznik pojemności

jednostka

jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur

Przelicznik foremek
Twoja foremka

Foremka z przepisu

Przygotowanie:

Selera, cebulę, czosnek, pietruszkę i selera naciowego posiekaj i przesmaż w dużym garze. Dodaj pozostałe składniki rosołu i gotuj na małym ogniu około 2-3h aż bażant będzie się rozpadał. Z mąki i jajek wyrób elastyczne makaronowe ciasto i wstaw do lodówki na parę chwil. Gdy upłynie czas 2-3h przecedź rosół, ale nie wyrzucaj bażanta, suszonych grzybów i marchewki. Pozostały bulion dopraw solą, pieprzem i ewentualnie sosem sojowym.

Farsz: mięso, marchew i grzyby zmiksuj na jednolitą masę i dopraw. Ciasto z lodówki podziel na dwie części i bardzo cienko rozwałkuj. Na jednej części poukładaj średnio co 2 cm kupki z mięsa (około łyżeczki) i przykryj drugą częścią. Za pomocą kieliszka powycinaj okrągłe pierożki, a ich boki zagnieć widelcem. Pierożki gotuj około 5 - 8 min i podawaj w gorącym rosole, całość posyp natką pietruszki.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA