Rosół z bażanta z ravioli faszerowanymi bażantem i marchewką
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak w sezonie 3 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Zupy
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- mięso i kości z bażanta
- jedna cebula
- 2 ząbki czosnku
- seler naciowy
- 1 seler
- 2 pietruszki
- liść laurowy
- tymianek
- pietruszka
- kawałek mięsa wołowego najlepiej szponder wcześniej upieczony
- 2 suszone borowiki
- pieprz w ziarnach
- 3 kulki jałowca
- 3 marchewki
- mąka
- jajka
- mięso z gotowanego w rosole bażanta
- natka pietruszki drobno posiekana
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Selera, cebulę, czosnek, pietruszkę i selera naciowego posiekaj i przesmaż w dużym garze. Dodaj pozostałe składniki rosołu i gotuj na małym ogniu około 2-3h aż bażant będzie się rozpadał. Z mąki i jajek wyrób elastyczne makaronowe ciasto i wstaw do lodówki na parę chwil. Gdy upłynie czas 2-3h przecedź rosół, ale nie wyrzucaj bażanta, suszonych grzybów i marchewki. Pozostały bulion dopraw solą, pieprzem i ewentualnie sosem sojowym.
Farsz: mięso, marchew i grzyby zmiksuj na jednolitą masę i dopraw. Ciasto z lodówki podziel na dwie części i bardzo cienko rozwałkuj. Na jednej części poukładaj średnio co 2 cm kupki z mięsa (około łyżeczki) i przykryj drugą częścią. Za pomocą kieliszka powycinaj okrągłe pierożki, a ich boki zagnieć widelcem. Pierożki gotuj około 5 - 8 min i podawaj w gorącym rosole, całość posyp natką pietruszki.
Farsz: mięso, marchew i grzyby zmiksuj na jednolitą masę i dopraw. Ciasto z lodówki podziel na dwie części i bardzo cienko rozwałkuj. Na jednej części poukładaj średnio co 2 cm kupki z mięsa (około łyżeczki) i przykryj drugą częścią. Za pomocą kieliszka powycinaj okrągłe pierożki, a ich boki zagnieć widelcem. Pierożki gotuj około 5 - 8 min i podawaj w gorącym rosole, całość posyp natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W