Sałatka z ogórka z orzechami

Sałatka z ogórka z orzechami
Oceń przepis:
38 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Jola Słoma

Seria kulinarna:
ATELIER SMAKU (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 1 duży zielony ogórek
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • garść łuskanych orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki oleju lnianego
  • ewentualnie czerwony pieprz do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Podprażone przez chwilę na suchej patelni orzechy dodajemy do pokrojonego w plastry ogórka, posypujemy natką pietruszki. Mieszamy sos z oleju lnianego, miodu, cytryny. Polewamy sałatkę, możemy udekorować czerwonym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA