Sałatka z ogórka z orzechami
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- ATELIER SMAKU (odc.10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 1 duży zielony ogórek
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- garść łuskanych orzechów włoskich
- 1 łyżeczka miodu
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 2 łyżeczki oleju lnianego
- ewentualnie czerwony pieprz do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podprażone przez chwilę na suchej patelni orzechy dodajemy do pokrojonego w plastry ogórka, posypujemy natką pietruszki. Mieszamy sos z oleju lnianego, miodu, cytryny. Polewamy sałatkę, możemy udekorować czerwonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia międzynarodowa
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W