Sałatka flower-power
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 2 garście płatków jadalnych kwiatów – malw, bratków, róż, nasturcji, szałwii, kolendry, rukoli, aksamitki lub szczypiorku
- 2 garście miękkich liści ziół – natki pietruszki, bazylii, estragonu i mięty
- 5 garści liści sałat
- trochę pieprzu syczuańskiego lub czarnego, do smaku
Polewa jabłkowa:
- 1 szklanka soku z jabłek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Sok wlać na dużą, ciężką patelnię i podgrzewać, aż zredukuje się do objętości trzech łyżek (około 25 minut). Wystudzić.
Płatki kwiatów, zioła i sałaty ułożyć na półmisku. Jeśli nie podajemy od razu, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać pieprzem i skropić polewą jabłkową. Podawać od razu.
Płatki kwiatów, zioła i sałaty ułożyć na półmisku. Jeśli nie podajemy od razu, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać pieprzem i skropić polewą jabłkową. Podawać od razu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W