Racuchy kukurydziane z awokado

Racuchy kukurydziane z awokado
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Placki i placuszki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 2 filiżanki świeżych ziaren kukurydzy
  • 2-3 posiekane szalotki
  • 2 łyżki posiekanej natki kolendry
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku
  • 2 jajka
  • ćwierć filiżanki mąki razowej ze środkiem spulchniającym
  • 2 łyżki twarożku
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki (opcjonalnie)
  • oliwa do smażenia
Salsa:
  • 1 rozgniecione awokado bez skórki
  • 5 pokrojonych pomidorków koktajlowych
  • sok z 1 cytryny
  • 1 pęczek posiekanej bazylii
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W dużej misce wymieszać kukurydzę, szalotki, czosnek, jajka, mąkę, twarożek i paprykę. Tak przygotowane ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną oliwę formując racuchy. Smażyć przez 3-5 minut z każdej strony. Nadmiar tłuszczu odsączyć.
Składniki salsy wymieszać. Podawać z racuchami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA