Racuchy kukurydziane z awokado
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 4 (odc. 51)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Placki i placuszki
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 filiżanki świeżych ziaren kukurydzy
- 2-3 posiekane szalotki
- 2 łyżki posiekanej natki kolendry
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
- 2 jajka
- ćwierć filiżanki mąki razowej ze środkiem spulchniającym
- 2 łyżki twarożku
- 1 łyżeczka wędzonej papryki (opcjonalnie)
- oliwa do smażenia
Salsa:
- 1 rozgniecione awokado bez skórki
- 5 pokrojonych pomidorków koktajlowych
- sok z 1 cytryny
- 1 pęczek posiekanej bazylii
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W dużej misce wymieszać kukurydzę, szalotki, czosnek, jajka, mąkę, twarożek i paprykę. Tak przygotowane ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną oliwę formując racuchy. Smażyć przez 3-5 minut z każdej strony. Nadmiar tłuszczu odsączyć.
Składniki salsy wymieszać. Podawać z racuchami.
Składniki salsy wymieszać. Podawać z racuchami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Placki i placuszki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W