Bób i szparagi na kolorowym ryżu
Oceń przepis:
Przygotował:
Jola Słoma
- Seria kulinarna:
- Słoneczne ATELIER SMAKU (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
-
1 szklanka bobu
- 1/2 pęczka szparagów
- 1 łyżeczka kminku mielonego
- 1 łyżeczka curry
- szczypta soli
- kilka liści świeżej bazylii
- 1 łyżka słodu ryżowego
- 1 łyżka oleju z owoców czerwonej palmy i kanoli
- czerwony pieprz do dekoracji
- Dodatkowo
- 1 szklanka ugotowanego ryżu basmati i ryżu czerwonego
- 1 łyżka sezamu
- 1 łyżka słonecznika
- 1 łyżka pestek dyni
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka sosu sojowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na suchej patelni podprażamy słonecznik, sezam i dynię. Gdy nasiona zaczną strzelać dodajemy ryż i łyżkę oleju z owoców czerwonej palmy i kanoli. Smażymy przez chwilę mieszając. Pod koniec dodajemy sos sojowy. Bób i obrane, pokrojone szparagi z przyprawami oraz melasą smażymy na oleju z owoców czerwonej palmy i kanoli od czasu do czasu mieszając aż warzywa zmiękną. Na talerzach kładziemy ryż oraz bób ze szparagami, posypujemy posiekaną bazylią i utłuczonym czerwonym pieprzem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W