Kluski z bryndzą

Kluski z bryndzą
Oceń przepis:
12 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Grzegorz Łapanowski

Seria kulinarna:
Ł'apetyt (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Szpinak przesmażyć na oliwie z czosnkiem, dodać koperek. Ziemniaki połączyć z bryndzą, jajkami, mlekiem, mąką i szpinakiem. Wyrobić dokładnie na ciasto. Ciasto zwinąć w wałek i wykroić kopytka, które należy wrzucać na wrzącą wodę. Poczekać do wypłynięcia. Podawać z oliwą z posiekanymi świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem i tartym serem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA