Kluski z bryndzą
Oceń przepis:
Przygotował:
Grzegorz Łapanowski
- Seria kulinarna:
- Ł'apetyt (odc.4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 10 ugotowanych ziemniaków
- 2 jajka
- 100 g bryndzy lub twarogu domowego
- 1 szklanka mąki pszennej
- mąka do podsypania stolnicy
- 30 dag świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek koperku
- kilka kropel oliwy
- 2 łyżeczki zimnego mleka 0,5 %
- sól
- pieprz
- tarty długodojrzewający ser żółty
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Szpinak przesmażyć na oliwie z czosnkiem, dodać koperek. Ziemniaki połączyć z bryndzą, jajkami, mlekiem, mąką i szpinakiem. Wyrobić dokładnie na ciasto. Ciasto zwinąć w wałek i wykroić kopytka, które należy wrzucać na wrzącą wodę. Poczekać do wypłynięcia. Podawać z oliwą z posiekanymi świeżymi ziołami i pieczonym czosnkiem i tartym serem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W