Bigos
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni 2 (odc.9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Potrawy wigilijne, Potrawy na Boże Narodzenie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
Składniki:
- 3 kg kapusty kiszonej sałatkowej (wypłukanej, odsączonej, poszatkowanej)
- 2 kostki masła
- 0,75 szklanki oliwy
- 0,5 kg śliwek suszonych
- 10 dkg grzybów suszonych najlepiej prawdziwków
- 3 nieduże cebule (pokrojone w piórka)
- torebka pieprzu kolorowego
- 4 ziarna jałowca
- 4 ziarenka ziela
- 6 małych listków laurowych
- 1 l czerwonego wytrawnego wina
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebule podsmażyć na kostce masła. Dodać wszystkie składniki poza śliwkami, solą i drugą kostką masła. Dolać wody tyle, żeby się nie przypalało. Po dwóch godzinach gotowania na małym ogniu (mieszając od czasu do czasu) dodać śliwki, drugą kostkę masła i ewentualnie wodę. Po godzinie gotowania dosolić do smaku.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W