Pappardelle ze szpinakiem, kozim serem i szafirem
Oceń przepis:
Przygotował:
Gieno Mientkiewicz
- Seria kulinarna:
- Przez dziurkę od sera 3 (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu pappardelle
- ½ pęczka świeżego szpinaku
- 3-4 suszone pomidory w oliwie
- 1 pierś kurczaka
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oleju winogronowego
- 1 mała ostra papryczka
- 5 dag sera – Złotny dojrzały
- 3 dag sera szafir
- sól, pieprz
Marynata:
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka miodu kwiatowego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kurczaka zamarynować w oliwie i przyprawach na pół godziny. Suszone pomidory posiekać, ząbek czosnku posiekać i utrzeć z solą. Makaron ugotować i w tym czasie na patelni usmażyć na oleju winogronowym kurczaka, dodać czosnek, ostrą paprykę i pomidory, doprawić. Wrzucić pokrojony w kostkę kozi ser, potem makaron i oliwę, wymieszać i dodać starty szafir.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W