Fasolotto z mascarpone, brokułami i szpinakiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 9)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Dobre dla dzieci
Składniki:
- 1 duża cebula cukrowa
- 1 ząbek czosnku
- kilka różyczek brokułu
- pół litra wywaru z warzyw
- szklanka liści szpinaku
- 450 g białej fasoli ugotowanej al dente
- 100 g serka mascarpone
- pół łyżeczki soli
- ćwierć łyżeczki pieprzu
- sok z jednej cytryny
- 2 łyżki prażonych płatków migdałowych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- skórka z cytryny do dekoracji
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek oraz drobno posiekaną cebulę.
Dodaj różyczki brokułu i chwilę podsmażaj.
Dodaj szklankę wywaru oraz liście szpinaku. Gotuj, aż brokuł będzie miękki.
Następnie dodaj fasolę i w razie potrzeby resztę wywaru. Dopraw solą i pieprzem, dodaj mascarpone i doprowadź do wrzenia.
Na koniec dodaj sok z cytryny i podawaj udekorowane płatkami migdałowymi i skórką z cytryny.
Dodaj różyczki brokułu i chwilę podsmażaj.
Dodaj szklankę wywaru oraz liście szpinaku. Gotuj, aż brokuł będzie miękki.
Następnie dodaj fasolę i w razie potrzeby resztę wywaru. Dopraw solą i pieprzem, dodaj mascarpone i doprowadź do wrzenia.
Na koniec dodaj sok z cytryny i podawaj udekorowane płatkami migdałowymi i skórką z cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W