Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 6 kromek chrupiącego pieczywa
- bakłażan
- oliwa
- 2 łyżki masła
- 3 jajka
- sól
- pieprz
- łyżka oliwy
- limonka
- kilka listków kolendry
- garść młodego szpinaku
- Dressing:
- 3 łyżki majonezu
- łyżka pasty tahini
- pół cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przygotuj dressing. W misce wymieszaj majonez i pastę tahini. Dodaj wyciśnięty sok z połówki cytryny.
Bakłażana pokrój w plastry i ugrilluj na patelni grillowej .
Na patelnię włóż masło, następnie wbij jajka i smaż na małym ogniu. Polewaj jajko masłem co jakiś czas. Następnie przełóż jajka na talerz.
Ugrillowanego bakłażana włóż do miski. Dodaj sól, pieprz i oliwę. Całość skrop sokiem z limonki i dodaj kilka listków kolendry.
Kromki pieczywa posmaruj masłem i grilluj na patelni. Każdą kromkę posmaruj dressingiem. Nałóż listki szpinaku, plastry bakłażana, a na wierzch maślane jajko. Smacznego!
Bakłażana pokrój w plastry i ugrilluj na patelni grillowej .
Na patelnię włóż masło, następnie wbij jajka i smaż na małym ogniu. Polewaj jajko masłem co jakiś czas. Następnie przełóż jajka na talerz.
Ugrillowanego bakłażana włóż do miski. Dodaj sól, pieprz i oliwę. Całość skrop sokiem z limonki i dodaj kilka listków kolendry.
Kromki pieczywa posmaruj masłem i grilluj na patelni. Każdą kromkę posmaruj dressingiem. Nałóż listki szpinaku, plastry bakłażana, a na wierzch maślane jajko. Smacznego!
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W