Kanapka z bakłażanem i jajkiem

Kanapka z bakłażanem i jajkiem
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak rodzinnie (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Przygotuj dressing. W misce wymieszaj majonez i pastę tahini. Dodaj wyciśnięty sok z połówki cytryny.
Bakłażana pokrój w plastry i ugrilluj na patelni grillowej .
Na patelnię włóż masło, następnie wbij jajka i smaż na małym ogniu. Polewaj jajko masłem co jakiś czas. Następnie przełóż jajka na talerz.
Ugrillowanego bakłażana włóż do miski. Dodaj sól, pieprz i oliwę. Całość skrop sokiem z limonki i dodaj kilka listków kolendry.
Kromki pieczywa posmaruj masłem i grilluj na patelni. Każdą kromkę posmaruj dressingiem. Nałóż listki szpinaku, plastry bakłażana, a na wierzch maślane jajko. Smacznego!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA