Tost z ziołowym masłem, pomidorowym omletem i rukolą

Oceń przepis:
Przygotował:
Tomasz Jakubiak
- Seria kulinarna:
- Jakubiak lokalnie 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie, Przekąski
Składniki:
- 4 kromki pieczywa tostowego
- 3 łyżki masła
- garść świeżej bazyli i tymianku
- dól gruboziarnista
- omlet:
- 3 jajka zielononóżkI
- 4 łyżki maślanki
- 4 pomidorki cherry
- szczypiorek
- sałatka:
- garść rukoli
- sól
- pieprz
- chlust oliwy
- sok z połowy cytryny
Kalkulator kulinarny
Przelicznik produktów
Wybierz produkt
1 szklanka ma pojemność 250 ml
1 łyżka ma pojemność 15 ml
1 łyżeczka ma pojemność 5 ml
Przelicznik wag
jednostka
jednostka
gram
Przelicznik pojemności
jednostka
jednostka
mililitr
Przelicznik temperatur
Przelicznik foremek
Twoja foremka
Foremka z przepisu
Przygotowanie:
Z pieczywa tostowego za pomocą ringu, foremek wytnij kółka.W moździerzu utrzyj świeże zioła. Posól je i dodaj masło. Wszystkie składniki bardzo dokładnie połącz. W misce roztrzep jajka. Dodaj maślankę, posiekany szczypiorek i kawałki pomidorków. Masę dopraw solą. Na patelni rozpuść ziołowe masło i połóż ringi. Wlej do nich masę jajeczną. Krązki pieczywa tostowego posmaruj masłem ziołowym. Omlety i krązki pieczywa wstaw na chwilę do piekarnika. Świeżą rukolę dopraw solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i oliwą dobrej jakości. Tosty podawaj z sałatką ze świeżej rukoli i omletem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W