Tost z ziołowym masłem, pomidorowym omletem i rukolą

Tost z ziołowym masłem i pomidorowym omletem
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Tomasz Jakubiak

Seria kulinarna:
Jakubiak lokalnie 3 (odc. 1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie, Przekąski

Składniki:

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • 3 łyżki masła
  • garść świeżej bazyli i tymianku
  • dól gruboziarnista
  • omlet:
  • 3 jajka zielononóżkI
  • 4 łyżki maślanki
  • 4 pomidorki cherry
  • szczypiorek
  • sałatka:
  • garść rukoli
  • sól
  • pieprz
  • chlust oliwy
  • sok z połowy cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Z pieczywa tostowego za pomocą ringu, foremek wytnij kółka.W moździerzu utrzyj świeże zioła. Posól je i dodaj masło. Wszystkie składniki bardzo dokładnie połącz. W misce roztrzep jajka. Dodaj maślankę, posiekany szczypiorek i kawałki pomidorków. Masę dopraw solą. Na patelni rozpuść ziołowe masło i połóż ringi. Wlej do nich masę jajeczną. Krązki pieczywa tostowego posmaruj masłem ziołowym. Omlety i krązki pieczywa wstaw na chwilę do piekarnika. Świeżą rukolę dopraw solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny i oliwą dobrej jakości. Tosty podawaj z sałatką ze świeżej rukoli i omletem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA