Cielęcina z sosem tuńczykowym z kaparami i anchois
Oceń przepis:
Przygotował:
Agnieszka Kręglicka
- Seria kulinarna:
- Para w kuchni (odc.1)
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne, Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- pieczeń cielęca
- 1 żółtko
- 100 ml oliwy extra vergine
- 100 ml oleju z pestek winogron lub innego neutralnego w smaku
- puszka tuńczyka w oliwie
- 5 filecików anchois
- 1 łyżka odsączonych kaparów + więcej do dekoracji
- ogórki konserwowe
- sól
- cukier
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Żółtko zmiksować i stopniowo wlewać oliwę i olej wciąż miksując, aż powstanie sztywny majonez (1 szklanka). Dodać tuńczyka, anchois i kapary, zmiksować na krem. Doprawić do smaku. Cielęcinę upieczoną lub ugotowaną i schłodzoną pokroić w cieniutkie plasterki (powinna być miękka i soczysta). Talerz smarować sosem, na sosie układać plasterki mięsa, ponownie posmarować sosem i ozdobić plastrami konserwowego ogórka i kaparami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W