Filet rybny z pesto i pomidorami glazurowanymi w miodzie
Oceń przepis:
Przygotował:
David Gaboriaud
- Seria kulinarna:
- David w Europie (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 4 filety rybne (np. dorsz)
- 2 łyżki maki
- 2 gałązki pomidorów koktajlowych
- 4 łyżki domowego pesto
- garść świeżej i umytej sałaty
- 2 łyżki miodu wielokwiatowego
- sok z ½ cytryny
- oliwa z oliwek extra vergine
- sol, pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Filety rybne obtoczyć w mące i podsmażyć ok 5 min jedną stronę, aż skórka będzie chrupiąca, odwrócić i podsmażać przez chwilę drugą stronę. Dodać pomidory i podsmażyć. Wyciągnąć rybę, dodać jedną łyżkę miodu na tej samej patelni i obtaczać pomidory w miodzie, aż będą błyszczące. Ułożyć rybę na talerzu, obok położyć pomidory, całość polać pesto. Można podawać z liśćmi sałaty skropionymi sosem winegret.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W